Gedragsbegeleiding

Voor wie?

Voor iedereen die bepaald gedrag van zijn of haar hond als een probleem ervaart.
Soms vertoont een hond zogenoemd probleemgedrag. In de praktijk betekent dit meestal dat het gedrag vooral een probleem is voor de omgeving van de hond. Dat is voor iedereen verschillend: wat voor de één niet uitmaakt, kan een ander mateloos irriteren.
De hond zelf ervaart het betreffende gedrag op zich misschien niet als een probleem, maar de achterliggende oorzaak kan wel een gevoel van onbehagen zijn:

Het kan gebeuren dat je hond zich niet goed voelt en probeert om zichzelf op zijn gemak te stellen. Om dit te bereiken kan hij gedrag gaan vertonen dat voor ons heel hinderlijk is, of het nu gaat om overmatig blaffen, slopen, trekken aan de lijn, najagen van fietsers of wat dan ook. Misschien is je hond juist heel erg passief en raakt hij nergens meer enthousiast voor.
Bij agressief gedrag spelen angst en/of stress vaak een rol.
Er zijn ook honden die hinderlijk gedrag vertonen omdat ze zijn gaan denken dat dit van ze verwacht wordt. Er is dan ergens een misverstand ontstaan…

Het is dus zaak om er achter te komen waardóór een hond zich zodanig is gaan gedragen dat het voor jou een zorg is geworden.

Wat mag je verwachten?

Aan de hand van een vragenlijst die we samen doornemen én een observatie van je hond tijdens het intake-consult proberen we de oorzaak van het gedrag te achterhalen. Aan het einde van het consult geef ik mijn mening over het geheel, ik geef adviezen en we bespreken hoe we verder gaan. Gewoonlijk worden er enkele (3 tot 5) vervolgsessies afgesproken waarna er weer geëvalueerd wordt.
Je krijgt een verslag met de bevindingen en adviezen thuisgestuurd.

Hoe lang duurt het?

De intake neemt zo’n twee uur in beslag, soms langer.
Over de duur en frequentie van de vervolgsessies wordt overlegd.

Waar?

Afhankelijk van de problematiek spreken we bij je thuis af of op een andere locatie.

Wat kost het?

Het intake-consult, inclusief verslag, kost € 135,00*
Vervolgsessies zijn € 50,00 per les *

* Voor de reisafstand tot 10 km van postcodegebied 5591 PR komen de reiskosten voor rekening van Dog’s Turn. Daarbuiten wordt € 0,35 per km in rekening gebracht.
Bij een reisafstand groter dan 30 km geldt een ander tarief. Neem voor info contact op met Dog’s Turn.

 

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.