Over mij

 

Ik ben Tilly Mrofcynski. Vanaf het moment dat ik op mijn twaalfde mijn eerste eigen hondje kreeg ben ik actief bezig met honden, zowel met de verschillende honden van mijzelf als met die van anderen. Met veel plezier heb ik op allerlei gebieden gewerkt met honden: van fokkerij tot trimsalon, van hondenopvang tot dierenartsenpraktijk.

Na het volgen van verschillende opleidingen en cursussen op het gebied van diergedrag en -verzorging bleef ik echter met vragen zitten waar ik geen antwoord op vond. Veel oplossingen voor problemen in hondengedrag vond ik vaak tekort schieten of ze leken op de lange duur geen stand te houden. Soms voelden ze gewoon niet goed en ik bleef het gevoel houden dat ik iets structureels miste.

Na voorheen voornamelijk op individuele basis met honden gewerkt te hebben ging ik in 2007 les geven aan groepen hondeneigenaren bij Hondenschool Akela. In die tijd kreeg ik ook het boek “Kalmerende Signalen” van Turid Rugaas -gespecialiseerd in hondentaal, stress en agressie bij honden- in handen. Zij schreef het boekje naar aanleiding van haar uitgebreide onderzoek naar het conflictvermijdend gedrag van honden en de signalen die ze hiervoor gebruiken. Ik vond het direct een fascinerend boek. Door het natuurlijk gedrag van honden te respecteren en daar op in te spelen bleek er opeens veel meer mogelijk in de samenwerking met honden. Hierdoor kreeg ik eindelijk antwoord op vragen waar ik, ondanks de vele scholingen, nooit een bevredigend antwoord op had gevonden.
Mijn nieuwsgierigheid was gewekt en na het volgen van een weekendseminar door Turid Rugaas besloot ik mij in te schrijven voor haar internationale opleiding tot Dogtrainer / Behaviourist.

In 2013 heb ik deze T_DSC2022 snijR IDTE (International Dog Trainer Education) opleiding afgerond en dit vormt sindsdien de basis van hoe ik met honden werk. De bijscholingslezingen, -seminars, -workshops en -cursussen die ik blijf volgen sluiten hier op aan en hebben met elkaar gemeen dat het welzijn van de hond centraal staat.

Sinds maart 2016 ben ik lid van de PDTE.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.